The pleasure of eating
교사
교육과정 개요
핵심 개념 |
Students will have an opportunity to make their favorite food, After reading “The pleasure of eating”. And Students are able to use key terms and expressions related to cooking. Also students are able to explain the cooking recipe and methods step by step. |
||||||||||
성취 기준 |
|
수업 설계
가. 수업 개관
수업 목적 |
1. Students are able to use key terms and expressions related to cooking. 2. Students are able to explain the cooking recipe and methods step by step. |
수업 방향 |
|
나. 수업 전개
◆ 수업 차시 안내(5차시 중 4차시 소개)
차시 |
학습 내용 |
활동 방법(교수학습) |
1차시 |
the innvations of a Great Chef |
1. Textbook 2. Computer, DVD-ROM |
2차시 |
Making a Recipe |
1. Textbook 2. Computer, DVD-ROM |
3차시 |
Food making Practice |
Group activity |
4차시 |
Presentation |
2. Computer, TV Screen |
◆ 수업 흐름 안내 및 설명(4차시)
|
수행과제 혹은 활동지
활동 모습
가. 활동 사진
|
|
사진 설명: Students made sandwich |
사진 설명 : Students made hamburger |
|
|
사진 설명 : Presentation |
사진 설명 : Presentation |
나. 적용 가능 단원 제안
This model of lesson can be applied to the topics related with food, movie, book, and theater. and so forth. |